Ga naar inhoud

Kennisdagen vrijwilligers in oktober 2024

| Redactie

Sinds 2021 is de Neder-Germaanse Limes Unesco Werelderfgoed. En beschermen we in Nederland dit belangrijke archeologische monument, dat in drie provincies aanwezig is: Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Tijdens de eerste editie van de kennisdagen voor vrijwilligers in 2023 zijn we aan de slag gegaan met het verrijken van onze kennis over de Limes als Werelderfgoed en met het vertellen van het Limes-verhaal op jouw locatie. De Limes kennisdagen in oktober 2024 bieden hier een vervolg op.

Het verhaal van de Limes voor een divers publiek

Centrale thema’s op de Kennisdagen zijn storytelling, educatie en toegankelijkheid op jouw locatie. In iedere provincie wordt daar een net iets andere invulling aan gegeven. Maar in alle bijeenkomsten is er naast het opdoen/aanscherpen van kennis en vaardigheden volop ruimte om updates te delen, uit te wisselen, elkaar te leren kennen of bij te praten.

Nieuwe kennis en handvatten

Na de Limes Kennisdagen ga je naar huis met nieuwe kennis en vaardigheden. Je krijgt handvatten om je eigen je verhaal en aanbod op locatie te verrijken en af te stemmen op verschillende soorten bezoekers. Wij adviseren dan ook om met twee of meer mensen van je organisatie te komen, zodat jullie samen de opgedane kennis en skills in de praktijk kunnen gaan brengen.

Praktische informatie

De Kennisdagen Limes zijn bedoeld voor:

  • Vrijwilligers en medewerkers van (bezoekers)locaties en musea langs de Limes
  • (Stads)gidsen, educatoren en rondleiders die de Limes in hun verhaal meenemen
  • Leden van historische verenigingen

Data en aanmelding

De Kennisdagen worden georganiseerd door respectievelijk Erfgoed Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

De Kennisdagen vinden plaats op

15 oktober in Zuid-Holland, in het Katwijks Museum. Meer informatie en aanmelden.

17 oktober in Utrecht, in het Waterliniemuseum/Fort bij Vechten. Meer informatie en aanmelden.

24 oktober in Gelderland, bij Erfgoed Gelderland in Arnhem. Meer informatie en aanmelden